معرفی انواع بسته‌ بندی کالا و ویژگی‌های یک بسته‌بندی مناسب

آنچه در این مقاله میخوانید
    معرفی انواع بسته‌ بندی کالا و ویژگی‌های یک بسته‌بندی مناسب

    انواع بسته بندی کالا نقش مهمی در حفاظت از محصولات تولیدی، حمل‌ونقل، بازاریابی و فروش دارد. یک بسته‌بندی خوب از کالا در برابر تغییرات دمایی، لرزش، ریزش و خرد شدن محافظت می‌کند و مانع از آلودگی محصول با گردوخاک و غبار می‌شود. بسته‌بندی هنر، علم و فناوری رساندن کالا به بازارهای داخلی، خارجی و فروش آن است و این اطمینان را به شما می‌دهد که کالا در کمترین زمان و بهترین کیفیت به دست مشتری می‌رسد. طراحی بسته‌بندی نیز در جلب مشتری بسیار مهم است زیرا اعتماد مشتری را جلب کرده و این احساس را به او می‌دهد که یک کالای باکیفیت خریداری کرده است.

    بسته‌بندی انواع کالا برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کالا هزینه‌بر است اما می‌تواند به‌خوبی مشتری را جلب کرده و در فروش و بازاریابی نیز مؤثر است. یک بسته‌بندی مناسب و باکیفیت علاوه بر اینکه محصول را شما به‌خوبی حفظ کرده و به مقصد می‌رساند نشان‌دهنده حرفه‌ای بودن شما به‌عنوان تولیدکننده و صادرکننده است. بسته‌بندی خوب علاوه بر کیفیت بالای ساخت باید دارای برچسب و علائم لازم برای حمل‌ونقل بهتر باشد.

    کالاهای قابل بسته‌بندی در چهار دسته قرار می‌گیرند:

    • محصولات صنایع غذایی
    • محصول صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی
    • صنایع شیمیایی
    • محصول فنی

    معرفی انواع بسته‌ بندی کالا

    انواع بسته بندی کالاهای صادراتی و وارداتی

    کالاهای صادراتی و وارداتی حتماً باید از بسته‌بندی مناسب، استاندارد و زیبا برخوردار باشند. امروزه بسته‌بندی کالای صادراتی نقش مهمی در بازاریابی و فروش محصول داشته و باید مطابق با فرهنگ و خواسته‌های کشور مقصد باشد. مسئولیت اصلی بسته بندی کالای صادراتی با صادرکننده است و باید به شکلی باشد که سلامت کالا در مدت حمل‌ونقل حفظ شود. ایجاد حس اعتماد در مشتری خارجی و معرفی درست کالا از دیگر ویژگی‌های بسته‌بندی مناسب است. انواع بسته ‌بندی کالاهای صادراتی و وارداتی شامل بسته‌بندی اولیه، بسته‌بندی ثانویه و بسته‌بندی برای حمل‌ونقل می باشد.

    در بسته‌بندی اولیه کالا یا محصول در ظرف مخصوص خود بسته‌بندی‌شده و برای عرضه به خریدار آماده می‌شود. بسته‌بندی ثانویه توسط تولیدکننده انجام‌شده و کالا را برای توزیع آماده می‌کند. این نوع بسته‌بندی باید به شکلی باشد که حمل‌ونقل، تخلیه و بارگیری کالا را آسان کرده و در مدت نگهداری در انبار و گمرک مقاوم باشد. بسته‌بندی برای حمل‌ونقل توسط شرکت‌های صادراتی و حمل‌ونقل انجام می‌شود. ۸ نوع بسته‌بندی برای حمل‌ونقل وجود دارد که به ۲ طریق بسته‌بندی مضاعف و بسته‌بندی ساده انجام می‌شود.

     

    انواع بسته بندی کالاهای صادراتی و وارداتی

    انواع سلفون بسته‌بندی کالاها

    سلفون‌ها درواقع فیبرهای پلاستیکی شفاف و شیشه‌ای هستند که بر پایه پلی پیلن بوده و برای بسته‌بندی مورداستفاده قرار می‌گیرند. به‌طورکلی انواع سلفون بسته بندی کالاها دارای دو نوع سلفون ترس و سلفون استرچ هستند.

    سلفون ترس

    این نوع سلفون دارای خاصیت چسبندگی نبوده و فرایند استفاده و اتصال آن به محصول توسط دستگاه‌های دوخت انجام می‌شود. سلفون ترس دارای انواع مختلفی است:

    OPP: یک ورق نازک از جنس پلی پیلن که مقاومت و استحکام زیادی دارد

    BOPP: نوعی سلفون که از OPP مقاوم‌تر، شفاف‌تر و قوی‌تر است و خاصیت چاپ پذیری بهتری دارد.

    CPP: این مدل از سلفون مقاومت، شفافیت و دوخت پذیری بهتری داشته و چندلایه سلفون به هم لمینیت می‌شوند.

    سلفون‌های ترس در همه انواع خود به سه صورت قابل‌تولید است:

    متالایزر: این نوع سلفون ترکیبی از آلومینیوم و پلی پیلن بوده و برای محصولاتی استفاده می‌شود که در معرض نور خورشید فاسد می‌شوند. بسته‌بندی چیپس و پفک از این نوع هستند.

    صدفی: این نوع سلفون ظاهری سفید و صدفی داشته و برای محصولاتی استفاده می‌شوند که فاسدشدنی بوده و باید در یخچال قرار بگیرند.

    شفاف: این نوع سلفون شفاف و ضخیم بوده و در برابر نور خورشید مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. این نوع سلفون برای بسته‌بندی ماکارونی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

    سلفون استرچ

    سلفون استرچ یکی از انواع بسته بندی کالا است که حالت کشسانی و چسبنده داشته و برای بسته‌بندی نهایی در صنایع مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. سلفون استرچ دارای دو نوع است:

    استرچ غذایی: این نوع سلفون برای بسته‌بندی مواد غذایی مورداستفاده قرارگرفته و مانع از فاسدشدن آن‌ها می‌شود.

    استرچ صنعتی: یکی از پرکاربردترین سلفون‌ها در کارخانه‌ها است که به آن استرپ پالت بند نیز گفته می‌شود. این سلفون در کارخانه‌ها به دور محصول پیچیده می‌شود و مانع از سرخوردن و افتادن آن در هنگام حمل‌ونقل می‌شود.

    سلفون‌ها علاوه بر اینکه ظاهری جذاب و زیبا دارند برای حفظ بهداشت محصول نیز مناسب هستند. ضمن اینکه قیمت سلفون نسبت به دیگر بسته‌بندی‌ها مقرون به‌صرفه‌تر است.

    انواع سلفون بسته‌بندی کالاها

    انواع برچسب بسته ‌بندی کالا

    برچسب‌ها و نمادهای روی بسته‌بندی‌ها و کارتن‌ها به ‌نوعی هویت کالا را مشخص کرده و در بازاریابی و فروش آن مؤثر هستند. انواع برچسب بسته‌بندی کالا دارای مفهوم بوده و به ما در حمل‌ونقل آن کمک می‌کنند. یکی از دلایل اصلی استفاده از برچسب‌ها در انواع بسته‌بندی کالاها گسترش بازارهای جهانی و صادرات محصولات است. این نمادها و برچسب مشخصات محصول را نشان داده و برای حمل مناسب آن‌ها مؤثر هستند.

    انواع برچسب بسته ‌بندی کالا شامل اطلاعاتی مانند محصول شکستنی، نماد بسته‌بندی ایستایی کالا، حمل با احتیاط، شرایط نگهداری کالا، کیفیت محصولات، دمای محصولات، هشدار، راهنمای محصولات، بازه زمانی محصولات، سطل زباله، بازیافت محصولات، سیب سلامت، استاندارد ایران، تاریخ انقضای محصول، محتوا برای کودکان مناسب نیست، قابل اشتعال، قابل انجماد و... هستند.


    بیشتر بخوانید : کارتن درب دارویی


    انواع برچسب بسته ‌بندی کالا

    انواع بسته‌بندی در صنایع غذایی

    امروزه بسته‌بندی مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. انواع بسته بندی مواد غذایی علاوه بر حفظ بهداشت و سلامت مواد غذایی نقش مهمی در بازاریابی و فروش دارد. بسته‌بندی مواد غذایی به ماهیت و اندازه محصول بستگی دارد. امروز از انواع بسته‌بندی کالا برای مواد غذایی استفاده می‌شود که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • بسته‌بندی آسپتیک مواد غذایی: این نوع بسته‌بندی ترکیبی از کاغذ، پلی‌اتیلن و آلومینیوم بوده و برای مواد غذایی مانند شیر، نوشیدنی‌های تولیدشده از شیر و سایر مواد فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • بسته‌بندی کاغذی: هزینه کم و قابلیت چاپ عالی دارد اما در برابر رطوبت چندان مقاوم نیست
    • شیشه‌ها: از قدیمی‌ترین انواع بسته‌بندی کالاها، شیشه است. شیشه هیچ نوع واکنشی با مواد غذایی نداشته و طعم آن را به خوبی حفظ می‌کند.
    • کیسه: یکی از رایج‌ترین انواع بسته بندی مواد غذایی کیسه‌ها هستند. کیسه برای بسته‌بندی انواع حبوبات، چیپس، پفک و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماده غذایی خشک داخل کیسه قرارگرفته و دو طرف آن پرس می‌شود.
    • جعبه: جعبه‌ها نیز در بسته‌بندی مواد غذایی کاربرد دارند. جعبه‌ها معمولاً جنسی از فیبر، فلز، تخته و چوب دارند.
    • قوطی‌های فلزی: قوطی مواد غذایی معمولاً از فولاد یا فلزات نازک دیگر ساخته می‌شوند. بسته‌بندی انواع کمپوت، مربا، نوشابه و ... از این نوع هستند. نفوذناپذیری خوب و مقاومت در برابر دما از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است.
    • کارتن: برای بسته‌بندی ثانویه مواد غذایی و حمل آن‌ها از کارتن استفاده می‌شود. معروف‌ترین آن‌ها نیز شانه تخم‌مرغ است.
    • پلیمرهای بسته‌بندی: نوع جدید از انواع بسته‌بندی کالا که به دلیل سبکی، مقاومت بالا و نفوذناپذیری خوب بسیار موردتوجه قرارگرفته است.

    بیشتر بخوانید : کارتن مدل کیبوردی


    انواع بسته‌بندی در صنایع غذایی

    انواع بسته‌بندی گمرکی

    بسته‌بندی در گمرک یکی از انواع بسته‌بندی کالا است که با هدف بارگیری و حمل بارهای صادراتی در مسافت‌های طولانی انجام می‌شود. بسته‌بندی گمرکی دارای انواع مختلفی است:

    • بسته‌بندی آزاد: در این نوع بسته‌بندی کالای صادراتی دارای هیچ نوع بسته‌بندی نبوده و بیشتر برای ماشین‌آلات سنگین و صادرات دیگر کالاهای بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • بسته‌بندی با بشکه: این نوع بسته‌بندی برای حمل و صادرات مواد پودری و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع بشکه‌های فولاد کربنی و ضد زنگ برای این کار استفاده می‌شود.
    • بسته‌بندی در باکس یا صندوق: استفاده از باکس یا صندوق برای صادرات کالا در گمرک برای استحکام و جلوگیری از سرقت آن‌ها انجام می‌شود. این روش بسیار پرکاربرد بوده و متناسب با وزن و ابعاد محصول انتخاب می‌شود.
    • استفاده از کانتینر: باکس فلزی کانتینر یکی از روش‌های رایج بسته‌بندی در گمرک است. در این روش کالای صادراتی در باکس‌های فلزی و مقاومی که به آن کانتینر گفته می‌شود بسته‌بندی می‌شود.

    بیشتر بخوانید : کارتن کفی محصولات


    انواع بسته‌بندی گمرکی

    انواع بسته‌بندی کالا در حمل ‌و نقل

    انواع بسته بندی کالا در حمل ‌و نقل صرفاً برای جابه‌جایی محصولات تولیدی کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع بسته‌بندی خریدار و فروشنده نقشی نداشته و مسئولین حمل‌ونقل کارخانه‌ها مسئول انجام آن هستند. این نوع بسته‌بندی با هدف سرعت دادن به بارگیری، انبارداری آسان، استفاده از تمام ظرفیت حمل‌ونقل و کاهش ضرر و زیان در حمل‌ونقل انجام می‌شود. انواع بسته بندی کالا در حمل‌ و نقل شامل موارد مانند استفاده از کانتینر، پالت، قفس، صندوق، بندل، جامبو بگ، رول و عدل می باشد.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    انواع جعبه و کارتن

    سفارش طرح اختصاصی

    جهت سفارش جعبه و کارتن موردنظر خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    مقاله‌های مرتبط

    جهت مشاوره رایگان با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.